Onur Elibol

6 Mart 2018 Salı

Onur Elibol




Onur Elibol
1986 yılında Ankara’da doğdu. Müzisyen bir aileden gelen Onur, müzik hayatına 10 yaşında, dayısından solfej/teori dersleri alarak ve piyano çalarak başladı. 12 yaşında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Obua bölümünü kazandı. İlhan Baran ile solfej ve teori, Argun Defne ile armoni ve form bilgisi, İrfani Özdemir ile obua çalıştı. 10 yıllık eğitimini tamamladıktan sonra 2007 yılında Obua bölümünden mezun oldu.
Eğitim hayatı boyunca Hacettepe Senfoni Orkestrasında 6 yıl, ODTÜ Senfoni Orkestrasında 3 yıl 1. ve 2. Obua olarak görev aldı.
18 yaşında bas gitar ile tanıştı ve üniversite yıllarında okuldaki arkadaşlarıyla Ankara’da müzik yapmaya başladı. 2004-2008 yılları arasında pop, türkü, caz, rock, soul, r&b gibi tarzlarda Ankara’da müzik yaptı. Ankaralı bir çok önemli müzisyen ile sahne aldı. Mezuniyetinden sonra klasik müzik yapmayı bırakarak, bas gitar ile müziğe devam etme kararı aldı.
2007 yılında Uni-T isimli grupta Engin Günaydın, Kuzey Yılmaz, Onur Aymergen, Doruk Gönentur ile birlikte yer aldı.
2008 yılında İsveç’e taşınarak burada bir çok grup ve müzisyen ile pop, caz, rock tarzlarında müzik yaptı. Saeed Shayesteh, Shahyad, Farshid gibi İran’ın ve ortadoğu’nun ünlü isimlerinin avrupa konser ve turnelerinde yer aldı.
2010 yılında Meltem Ege quartet’te Utar Artun, Sarpay Özçağatay, Ekin Cengizkan ile İstanbul ve Ankara konserlerinde yer aldı.
Ocak 2011′de İstanbul’a dönüş yaparak Demet Akalın ile çalışmaya başladı. 2011 ve 2012 yılları içerisinde bir çok sanatçıya sahne ve albüm çalışmalarında eşlik etmiştir. Bass gitarın yanı sıra aranjörlükte yapmaktadır.

http://www.onurelibol.com/
Ekipman
Erkan Sızarlar Bass